Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze webshop correct werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor (anonieme) webstatistieken. - Meer informatie - Verberg dit bericht

Stoffen & Product Care

Algemene tips om je kleding langer mooi te houden

Was zo min mogelijk

Heel veel kledingstukken stoppen we in de was voordat ze écht vies zijn. Soms zit er alleen een vervelend geurtje in van bijvoorbeeld rook of eten. Je kleding buiten luchten of stomen in een warme badkamer is vaak voldoende om het weer fris en draagbaar te maken. Elke keer dat je kleding wast, kwets je de textielvezels en daar kan je kledingstuk minder mooi van worden.

Gebruik weinig wasmiddel

Echt! Teveel wasmiddel is niet goed voor je was, en voor je wasmachine. Als je teveel wasmiddel gebruikt kunnen er zeepresten en organisch materiaal (huidschilfers, vet, haar) achterblijven die samen een drab vormen. Dit kan zorgen voor een stinkende was, en vlekken en strepen. Ook heeft de wasmachine meer energie en water nodig om een overdaad aan wasmiddel weg te spoelen, wat slecht is voor het milieu.

Sorteer op materiaal

Het is eigenlijk nog belangrijker om je was te sorteren op materiaal, dan op kleur. Was delicate stoffen niet met ruwe stoffen. De ruwe stoffen kunnen namelijk de vezels van de delicate stoffen makkelijk beschadigen. Was een spijkerbroek bijvoorbeeld niet met een zijde blouse.

Handwas versus wolwas

Doe je vaak handwasjes omdat je een kledingstuk niet in de wasmachine durft te doen? Kies dan eens voor een wolwasprogramma. Dit is vaak veiliger dan een handwas. Bij een handwas is het moeilijk om de temperatuur te regelen en was je daardoor snel een kledingstuk te heet. Bovendien ben je snel geneigd om veel te wrijven over de stof en deze na het wassen uit te wringen, waardoor je kwetsbare vezels juist makkelijk beschadigt. Een wolwas is veilig omdat deze op lage temperatuur wast, weinig centrifugeert en de droogtrommel heen en weer gaat in plaats van rondjes draait.

Last van zweetgeur in je kleding?

Was je kleding niet op een hogere temperatuur of met meer wasmiddel om een zweetgeur eruit te krijgen. Maar: laat je kleding een aantal uur (of liever een nacht) weken in azijn, en was het daarna op het wasprogramma dat staat aangegeven in je kledingstuk. Je kledingstuk zal weer fris ruiken!

Uitleg wassymbolen

Uitleg wassymbolenUitleg wassymbolen

Language

Select your country and language

Back to top