De inspirerende fashion trends van winter ‘23

Dit seizoen doken we in de betoverende wereld van de Biba Movement, Loulou de la Falaise en de vrije bohemian lifestyle. Dit heeft geresulteerd in een collectie met veel extravagante en glamorous prints en patronen, in combinatie met boho-invloeden waardoor vrijheid, creativiteit en expressie samenkomen.

Laat je inspireren door deze trends uit de 60's en 70's en hoe deze terugkomen in de nieuwe wintercollectie.

Bohemian kleding

Bohemian (‘boho’) kleding, verwijst naar een stijl die geïnspireerd is op de bohemian levensstijl en cultuur. Het omarmt een nonchalante, vrije en artistieke uitstraling. Bohemian kleding is vaak gekenmerkt door losse en comfortabele silhouetten, zoals flowy maxi-jurken, tunieken, wijde broeken en oversized tops. Het is vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen en wol, en wordt gekenmerkt door kleurrijke prints en patronen, franjes, kant en borduurwerk. In onze nieuwe collectie zie je daarom meer wijde mini-jurken, aardse roodtinten en wollige jasjes!

 

Biba Movement

De Biba Movement was een mode- en levensstijlrevolutie die plaatsvond in Londen in de jaren '60 en '70. Het werd vernoemd naar de iconische winkel Biba, die destijds een centrum van creativiteit en mode-innovatie was. Biba stond bekend om zijn unieke mix van Art Deco-invloeden, fantasierijke ontwerpen en een overvloedige esthetiek. Het inspireerde een generatie jongeren om zich expressief en individueel te kleden. De looks die daaruit voortvloeiden waren extravagant, overweldigend en uitbundig. Twiggy, een beroemd model uit die tijd, werd een icoon van de Biba Movement en belichaamde de jeugdige, modieuze geest ervan. De invloeden van de Biba Movement & Twiggy zie je in deze collectie terug in onder andere 'oversized' 60s prints, ‘menswear’ en het uitbundige combinaties, bijvoorbeeld met glitterprints. En zoals je weet, houden wij wel van gedurfde combinaties!

 

Loulou de la Falaise

Loulou de la Falaise was een invloedrijke Engelse mode-muze en sieradenontwerper, nauw verbonden met het modehuis Yves Saint Laurent. Haar onderscheidende stijl en creativiteit hebben de mode-industrie enorm beïnvloed. Loulou stond bekend om haar bohemian-chique uitstraling, haar onconventionele mix van patronen en kleuren, en haar vermogen om luxueuze accessoires te ontwerpen die haar persoonlijkheid weerspiegelden. Die boho-chique look zie je bij ons niet alleen terug in materialen en stoffen, maar ook in hoe we de items combineren. Denk bijvoorbeeld aan de combi van het chique pinstripe velvet pak, met daaronder een losse boho-blouse. Wij houden ervan!

 

 

Shop de looks

 

Language

Select your country and language

Back to top